nyheter & notiser - lokalt

INNEHÅLL NR 2
Ledare

Konflikten i Liverpool
slut

Rödrävens krönika

Skiten sitter lika hårt
under kläder som är nya

Katrineholmarnas dåliga
förtroende för polisen

Kurdistan

Anarkist-marsch

Kampen för klassen

Nyheter & Notiser
- lokalt

Notiser - nationellt
& internationellt

Välfärdsvisa

KLASSKAMPEN - nu på internet

Nu finns också tidningen Klasskampen på internet besök sidan redan idag!
addressen är:
Http://come.to/klasskampen

BUSET SLÅR TILLBAKA

KATRINEHOLM Vid ett slagsmål utanför restaurang och nattklubben Othello skulle en polisman ingripa för att lugna en slagskämpe, men råkade efter handgemäng fara rakt igenom ett skyltfönster. Polismannen med den dåliga motoriken skadades lindrigt och en tjugoåring är nu misstänkt för våld mot tjänsteman.

DJULÖ VIDEO

KATRINEHOLM I förra numret av K.K. berättade vi om företaget Djulö videos planer att öppna en porrbutik och videoaffär på Djulögatan i Katrineholm. Vad tidningen Klasskampen erfar har ännu ingen verksamhet kommit i gång i lokalerna, däremot har människor med civilkurage attackerat den samma två gånger. Första gången slogs ljusskyltarna som vittnade om filmvisning sönder och sedan har också lokalen klistrats ned med affischer och klistermärken. Innehavaren av lokalen fick arbeta hårt för att få bort antiporrpropagandan från fönsterplåtarna. Kampen går vidare.

SUF K-HOLM -även de på internet

Nu har den nystartade SUF klubben i Katrineholm etablerat sig på nätet. Ännu finns inte så mycket upplagt, men lite smått och gott om klubbens verksamhet finns att tillgå och vi ser med spänning på framtiden. Sidan är lämkad från Katrineholms revolutionära hemsida:
http://surf.to/k-holm

8:e mars

Kvinnodagsfirandet arrangerades av ABF och tjejgruppen och gick av stapeln på bibloteket. Där intog tjejer från Estetprogrammet på Duveholmskolan scenen, och framförde några låtar, bl.a av Mikael Wiehe. En lärare från Åsa folkhögskola talade om kvinnors fackliga situation i Palestina och i lokalen fanns olika organisationers bokbord. SUF, Amnesty, m.f. Den riktiga kampandan ville inte riktigt infinna sig hos de uppskattningsvis 100 åhörarna.

Något som tog udden av hela arrangemanget var att Sanbäcksskolans egen Spice girlsgrupp hade engagerats att mima, vilket borde ses som en aning motsägelsefullt dagen till ära. Spice girls är ju en grupp som byggt hela sin karriär på att vara utmanade och att anspela på sex. Inget ont om de duktiga mellanstadieflickor som uppträdde men ris till arrangörerna. Att kvinnor skall vara sexiga, utmanande och snygga för att komma någonstans är ingen bra förebild att förmedla till våra döttrar. Istället måste vi arbeta mot det utseende och sexfixerade samhället.