Ledare:

INNEHÅLL NR 2
Ledare

Konflikten i Liverpool
slut

Rödrävens krönika

Skiten sitter lika hårt
under kläder som är nya

Katrineholmarnas dåliga
förtroende för polisen

Kurdistan

Anarkist-marsch

Kampen för klassen

Nyheter & Notiser
- lokalt

Notiser - nationellt
& internationellt

Välfärdsvisa

Detta är ett bankrån!

Kamrater! Nu kommer äntligen det andra nummret av Klasskampen. Sedan sist har inte mycket hänt i vår stad, men beröras på detta ställe i tidningen bör rånet mot två väktare utanför sparbanken den 27/2. Rånet var totalt misslyckat, pengarna i väskan färgades till obrukligt skick och rånarna kunde efter några timmars spaning gripas. Klasskampen önskar bättre lycka nästa gång.
Skulden för detta rån vill jag lägga på regeringen, på riksdagen och på kommunpolitikerna. Det är nämligen dom som ogenerat fortsätter att skära ned och försämra för oss vanligt folk. Detta sker och har skett till den grad att vissa mindre bemedlade människor är tvugna att råna banker för att överleva. De som skall stå till svars för detta brott är alltså politikerna! Ett frågetecken i detta sammanhang är också vilket som är mest brottsligt? Att äga en bank eller att råna en? Så mycket som de rika stjäl för oss är det inte mer än rätt att ta tillbaka det som är vårt. Tänk på att vi får mer ränta på våran lön om vi sätter in den på ICA-kortet än om vi låter bankerna förvalta den. Det är de rika som tjänar pengar på att ha pengar på banken, och rikare blir de när vi får betala deras ränta när vi amorterar på bilen. Om så banken går omkull och de rikas förmögenheter är hotade då träder genast staten in och finansierar hela skiten med våra skattepengar. Om vi däremot inte har råd att betala vår amortering på bilen så tar kronofogden den genast i beslag.
Med denna ledare uppmanar jag givetvis inte er läsare att gå ut och råna första bästa Wallenbergägda bank, men väl att uppmärksamma det Sverige vi lever i idag. Det Sverige där de rika borstar tänderna med rysk caviar och torkar sig med 100-kronorssedlar istället för skithuspapper.Det Sverige där du och jag får det allt svårare att överhuvudtaget ha råd att köpa mat och det mest livsnödvändiga.

signerat:
Ampe