notiser - nationellt och internationellt

INNEHÅLL NR 2
Ledare

Konflikten i Liverpool
slut

Rödrävens krönika

Skiten sitter lika hårt
under kläder som är nya

Katrineholmarnas dåliga
förtroende för polisen

Kurdistan

Anarkist-marsch

Kampen för klassen

Nyheter & Notiser
- lokalt

Notiser - nationellt
& internationellt

Välfärdsvisa

Dömd för smädelse

ENGLAND En brittisk man har nyligen blivit dömd till motsvarande 1200 kronor för att han skrivit smädelser i en av de kondoleansböcker där allmän-heten kan visa sin sorg över prinsessan Dianas död. Den 28 årige mannen hade enligt domstolen skrivit en mängd smädelser däribland ordet klasskrig i den kondoleans som fanns utlagd i staden Accringtons stadshus

Anarkister fritogs

TJETJENIEN De fem Polska hjälp-arbetare som har hållits kidnappade i Tjetjenien har fritagits av special-styrkor. De fem Polackerna kidnappades den 17 December när de körde en konvoj med humanitär hjälp från en polsk tjetjensk vänskaps organisation. MarekKurzyniec är en av veteranerna i den Polska anarkist federationen, Krzysztof Galinski är en av grundarna av det anarkistiska magazinet Mac Pariadka. Pawel Chojnacki och Pavel Thiel tillhör WIP, frihet och fred, en radikal dissident grupp som lockade polska ungdomar under kommunist diktaturen. Förutom dessa fyra har också Dominik Piaskowski fritagits. Många anarkistgrupper har varit engagerade i de kidnappades öde runt om i världen.

Folkmakt åter i tidningshyllorna

Tidningen folkmakt har kommit med ett nytt nummer. Layouten är riktigt snygg och fräsch och innehålls-mässigt fortsätter det oförsonliga klasskriget. I detta nummer finns bl.a en lång bra artikel om den ryska revolutionen, en artikel om kampen för jobben i Stockholms tunnelbana , kultur och inte minst några läsvärda sportsidor, mm. Prenumerera du också! 100kr / sex nr.
Pg 409 13 49-3
(folkmakt media)

Le Pen inför rätta

FRANKRIKE Den franske fascisten och högerextremisten Jean-Marie Le Pen har ställts inför rätta anklagad för att misshandlat och gjort sig skylldig till missfirmelse av en kvinnlig socialist politiker under den senaste valkampanjen. Anklagelserna grundas bl.a på en videoinspelning av incidenten.

Frihetlig press höll releasefest

UPPSALA Den 21 februari höll Uppsala studentsyndikat och tidningen frihetlig press releaseparty. Det var ett 70-tal personer som samlats för att äta, dricka gott och framförallt fira första numret av tidningen. Två musikaliska begåvningar från den lokala suf klubben underhöll med egenskriven vispop och dansgolvet fylldes när discjockeyn äntrade podiet. Kamrater hade slutit upp ifrån bl.a Stockholm, Sandviken, Gotland, Linköping och förstås ifrån Katrineholm.