------------------------------ 
INNEHÅLL NR 4
Reflexer

Klasskampen vs Internationalen

Arbetarägda företag?

Strejkersättning och klasskamp

Rädslan skapar tystnad på arbetsplatserna, del 1

Rädslan skapar tystnad på arbetsplatserna, del 2

Inga nya lekplatser åt de rika!

Mona Sahlin springer nyliberalismens ärenden

Aktivist riskerar 25 år

Protesterna växer i Grekland

Stålarbetare, anarkister och miljövänner i blockad

Nazister fick fängelse

Sport

SPORT
-------------------------------------------------------

Nazihulliganer gripna för mord

FOTBOLL. Tre nazister ur Atletico Madrid klacken har gripits för att innan avspark ha knivhuggit en Real Sociedad supporter till döds. Atletico klacken har under en tid varit besmittad av högerextremister och deras flaggor har kunnat siktats på läktaren under matcherna. Real Sociedad spelarna hedrade den mördade supportern, genom att inför den senaste ligamatchen plocka bort sina namn och istället bära den mördades namn, Aitor Zabaleta, på ryggen.

 

Fuck 10 in a row – still 9 to go!

FOTBOLL. Celtic utklassade Rangers med 5 - 1 i fotbollsvärldens kanske hetaste derby, the old firm. Detta derby som har en tydlig politisk underton, delar Glasgow i två läger. Ett med det fattiga katolska och Irlandsvänliga Celtic på sin sida, mot det protestantiska överklasslaget Rangers.

Henke Larsson är i sitt livs form och låg bakom fyra av målen, varav han själv gjorde två. Johan Mjällby som förövrigt var mycket snyggare i grönvitt, kommer att bli ett starkt tillskott i jakten på poängen och nästa guld. Men tyvärr går det trögt för våra hjältar. Borta facit är bedrövligt och det behövs ett mycket säkrare spel, istället för det ojämna som varvas med toppmatcher som senaste derbyt. Det är ju också bra om värvningarna inte enbart får betalt och sedan försvinner utan även sparkar lite boll.

Äntligen bandy säsong!

BANDY. Detta är sporten som ligger er krönikör varmast om hjärtat. Bandy är fortfarande en idrott som klarat sig relativt bra undan penningens makt. Fortfarande kan små bruksorter som inte har något annat än folketshus och sitt bandylag, klara av att hålla god spelmässig standard. Publiklaget Hammarby har värvat Patrik Sandell till årets säsong, vilket har visat sig ge laget lite av den stabilitet som saknades under föregående vinter. Tjuvstarten borta mot Västerås, vann Bajen med 8-7. Inte sedan säsongen 1968/69 (5-1) har Västerås fått bita i isen på hemmaplan. Sedan har det bara rullat på, obesegrade på Zinken. Det ser ut att bli en spännande vinter, där det kommer att bli hårt om finalplatserna. Mitt tips är att Västerås och Sandvikens dominans kommer att brytas i vinter och att finalen den 21 mars på Studenternas i Uppsala kommer att spelas mellan Falu BS och Hammarby. Ladda termosen, gå på bandy, gå på Zinken, Backavallen och Studenternas och kom ihåg att i herrarnas bandy allsvenska slipper vi AIK!

 

Backlash mot volleyboll damer

VOLLEYBOLL. Sju länder bötfälldes i samband med damernas VM slutspel, anledningen var att de inte uppfyllde de nya kraven på "sexiga" baddräktsliknande kläder.

Italien, USA, Argentina, Brasilien, Polen, Turkiet och Ryssland dömdes alla till att betala ungefär 25 000 kronor vardera, för att de inte ställde upp på detta absurda slag mot damidrotten.

 

Stulen valla?

SKIDOR. Med anledning av den senaste tidens svenska skidframgångar, höjs röster från vårt grannland i väster om en stulen valla. Bara för att vi sätter stopp för er fula ovanan att snuva oss på gulden, så skall ni inte börja gorma om stulen valla. Ordina, Elofsson, Fredriksson och "Foppa" kan minsan åka skidor så passa er i spåren!

 


< Föregående artikel | Hem