Vem ska trösta Göran?

INNEHÅLL NR 3
LO, SAP och arbets-
rätten

Soffliggarna näst störst
i valet

Vem ska trösta Göran?

KPML(r) -i en kommun nära dig?

Sjöbopartiet halverades

Unga arga irländska
frihetskämpar

Bomben i Omagh

Klasskriget har börjat!

Demonstration mot
modedödssynder

Ett eko från 30-talets
Tyskland

Våldsam attack på
arbetare i Sydkorea

Clintons smutsiga krig

Rödrävens
sportkrönika

Den rullande valcirkusen är över. De politiska clownerna som åter igen dragit land och rike runt, för att likt frireligiösa väckelsepredikanter, fjäska för sina väljare, har nu återgått till sina vanliga sysslor som t ex kontokortsaffärer och krogbesök.

Kvar vid makten sitter kapitalet. Hur stor framgången än var för den så kallade vänstern, så går det inte att rösta bort kapitalismen. Med Persson som anförare för de socialdemokratiska trupperna, gör de sitt sämsta valresultat sedan införandet av den allmänna och lika rösträtten. Partiet backar med 8,8 % och landar på 36,6 %. En tydligare fingervisning om att folket genomskådat SAP och inte längre låter sig duperas av Görans fagra ord är väl svår att finna. Folket har inte glömt Perssons svar på frågan om hurvida han är socialist? "Jag är socialdemokrat".

Med tanke på valresultatet så antog nog de allra flesta att socialdemokraterna skulle söka stöd hos vänstern. Istället höjs nu röster från flera tunga namn inom partiet, däribland före detta finansministern Kjell-Olof Feldt, att stödet bör sökas hos de tre mitten partierna. Är någon förvånad?

Frågan är vad som är mest skrämmande med årets valresultat, SD:s minimala framgång, andra främlingsfientliga kommunala missnöjespartiers kommunmandat eller den kristna högerns enorma framgångar. Svaret måste bli det senare. Det är tungt att folket ger ett öppet kvinnofientligt, homofienligt och abortfientligt parti så många röster, hela 11,8 %. Frågan är om vi nu tackvare denna valframgång kommer att få se blodiga dockor föreställande aborterade foster i riksdagen, och hemskickade till kvinnor som utfört abort. Detta var fallet efter liknande framgångar för systerorganisationen Moral majority, i USA.